Lakberendezés és stílus

Építész-pár modern lakóterületté változtatta skóciai otthonukat

Luke és Joanne McClelland építészek átépítették saját lakásukat Edinburgh-ban, Skóciában, egy fénnyel teli, modern otthonná. A lakást 2018-ban vásárolta meg a házaspár, miután az elmúlt nyolc évet egy apró, zsúfolt lakásban töltötték, Londonban. Az Edinburgh-i lakásuk, nagyobb mérete ellenére, számos, jelentős problémával rendelkezett.

Az észak felé néző nappaliból teljesen hiányzott a természetes fény, a fürdőszoba egy lejárt, 70-es évek stílusú türkiz belső tér volt, a konyha kicsi volt, és a többi szobától teljesen el volt szigetelve. Egy világos és modern otthon létrehozása érdekében ezért a McClelland pár úgy döntött, hogy teljesen átalakítják az alaprajzot.

A korábbi konyha területét megnyitották, és egy étkezősarokkal egészítették ki, letisztult, fehérre festett falakkal és tölgyfa halszálka- padlóval. A hátsó fal mentén matt-fekete és fa szekrények futnak, melyek mindegyike, meglepően, az IKEA-ból származik. Ennek oka, hogy bár az építészek korábban számos gazdag ügyfél számára terveztek, nem érezték, hogy drága márkák kizárólagos használata szükséges a magas színvonalú dizájn kialakításához. A belső terekben a pár az egyszerűségre, a kényelemre, a szimmetriára és az integrációra fókuszált.

A szekrény kiegészítéseként fekete csaptelepeket, függő lámpákat és ajtó fogantyúkat építettek be a helyiségbe. Az étkezőasztal körül, szintén fekete kerettel és szőtt ülésekkel ellátott székeket helyeztek el.

Az ajtó nyílásokat kiszélesítették, hogy a lakás déli oldaláról a napfény behatolhasson az új nappali területre, amelyet egy korábbi hálószoba helyén hoztak létre. A nappaliban is az egyszerűségre törekedve, egy palaszürke kanapé és egy pár erdőzöld, bársonyos fotel áll egy grafikus, monokróm szőnyeggel. A kandallón és környékén, mely korábban élénk narancssárga volt, fényes fekete festéket alkalmaztak, mely igazi fókuszpontot teremt a nappaliban.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az építészek a régi lakóterületet két külön hálószobává osztották, amelyek mindegyikében meghagyták az eredeti fenyő padlót és a díszes párkányokat.

A gardróbszekrényt és a használaton kívüli kamrát együttesen egy zuhanyzóvá alakították. A fehér csempe szabályos, rácsszerű elhelyezése a falakon, kontrasztban áll a padlón lévő, feltűnő háromszöges burkolattal. A fő fürdőszobában a felületeket mázas zöld csempelapokkal korszerűsítették, a falak alsó részén és a kád elülső falán. A mosdókagyló egy dán designer által felújított, 1960-as évekbeli, fa szekrényen ül.

Luke McClelland és felesége, ebben az évben indította el saját stúdióját, miután Luke felmondott a Studio 304-ben. Feleségével, Joanne McClelland-rel mindketten építészetet tanultak az Edinburgh-i Művészeti Főiskolán, amikor találkoztak. Lakásuk egyike, a design-központú ingatlanok sokaságának a skót fővárosban.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close