Home / Környezetvédelem, energiatakarékosság / Egyedülálló módon felépített, fenntartható ház Ausztráliából

Egyedülálló módon felépített, fenntartható ház Ausztráliából

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A privát rezidenciát az ausztráliai Ballaratban építette Rachcoff Vella Architecture. A projekt neve: Piermont.

Shape

Egy év kellett, mire teljesen kidolgozták a terveket és még egy év, amire el is készítették. A természetes vidék ihlette az épületet. Három fő szárnyból áll, amelyek szétterpeszkednek a tájon. Funkcionális és fenntartható. A Piermont különleges dizájnnal készült, amely figyelembe vette a belső és külső környezet közötti kontúrokat.

Piermont-House

Nyitottság és átláthatóság jellemzi ezt a családi házat. A legfőbb szempont a fenntarthatóság volt: úgy tervezték meg, hogy a ház elhelyezkedése miatt télen is a legtöbb napfényt tudja felhasználni. Hidraulikus padlófűtést, szoláris vízmelegítő rendszert és napelemeket szereltek fel.

Living-Room6

Az egyszintes épületet különböző szárnyak osztják fel. A szárnyak között egy négyszögletű „üvegdoboz” található, ahol helyet kapott a konyha, az ebédlő és egy kis, fényes nappali. Az üvegdoboz nagyon jó cirkulációt biztosít a szárnyak között és ez a legfényesebb része is a lakásnak. A Piermonthoz egy külső úszómedence és egy kicsi hall is jár.

A galéria:

Ajánló

Békés családi otthon New Yorkban

Az MB Architecture befejezte a House of the Lanes kialakítását, a 678 négyzetméteres lakóház inspiráló ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.