Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

Modern és luxus házak

Egy üvegfolyosó köti össze a rusztikus házat a föld alatti beton épületszárnnyal

Jordi Hidalgo Tané építészeti stúdiója egy kisebb kőépületet bővített ki a spanyolországi Navarra vidéken, egy üveg folyosón keresztül elérhető föld alatti beton melléképülettel.

Az eredeti épület, Landaburu Borda, Bera városához közel helyezkedik el, kilátással a Navarra-hegység környező tájára. Annak érdekében, hogy ne zavarják ezt a drámai beállítást, a melléképületet szó szerint elrejtették a szomszédos domboldal alá, mely tágas lakó-, étkező- és konyhahelyiséggel rendelkezik, és modern, brutalista stílusával teljesen ellentétben áll az eredeti épület rusztikus- mediterrán megjelenésével.

Jordi Hidalgo Tané, tervező igazi megtiszteltetésnek vette a felkérést, amely során a legendákban gazdag Navarra-hegység közvetlen közelében dolgozhatott.

A melléképület formája követi a hegy kontúrjait, egy magas beton alap tetején ülve. Zöld tetője túlnyúlik az épület homlokzatán, lefedve a kültéri sütővel ellátott teraszt. A tolóajtón keresztül hozzáférhető új melléképület elülső homlokzatát, annak teljes hosszában üveges fal borítja, mivel a tervező számára elsődleges szempont volt a házból való kilátás maximalizálása.

Az építészek a közösségi terek mennyezetébe egy keskeny tetőablakot építettek be, hogy mindig bőséges napfény juthasson be az életterekbe. A hozzáépítés hátuljában a konyha és tároló helyiségek süllyednek be a domboldal belsejébe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A padlószintet a nappali végén megemelték, hogy az megegyezzen a régi kőépület szintjével, ahonnan egy üvegfolyosó biztosít utat az új hálószoba blokkhoz.

A melléképület betonfalai egyértelműen megkülönböztetik azt a régi ház kőfalaitól, amelyeket a földszinten új oszlopokkal támasztottak alá. A földszinti nyitott tároló- és társalgó felfedi az eredeti, nyers kőfalak szépségét. A fekete acélból és fából készült lépcső a négy, saját fürdőszobás hálószobához vezet a két felső emeleten.

A kőépület külső megjelenése szintén kontrasztban áll a belső tereinek beton mennyezetével és falaival, valamint fapadlójával, mely nagyon hasonló a melléképület belső tereinek stílusával.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb