napi hírmorzsák

Egy mexikói domboldalon épített saját otthont és műtermet az elismert építész, Manuel Cervantes

Manuel Cervantes mexikói építész Casa Estudio projektje saját családi házaként és bemutatótermeként szolgál. Az ingatlan a vidéki Amatepec egy domboldali telkén található, Mexikóvárostól több órás autóútra. A szerkezet öt emeletből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy az épület finoman beépüljön a meredek lejtőbe.

Bár az épület egyetlen szerkezetnek tűnik, valójában két külön otthonra oszlik fel. Az egyik Cervantes, felesége és három gyermekük számára biztosít otthont, míg a másik bérleményként funkcionál. A tervező az ingatlanon belül továbbá kialakított egy saját galériát és stúdiót, amely biztosítja az épület különböző módokon történő felhasználását. Amellett, hogy barátokat tud fogadni, az építész ügyfél-találkozókat is szervezhet az épületben. Elképzelése szerint mivel ennyire közel engedi az ügyfeleket saját otthonához, így azok első kézből láthatják munkáját és jobban megérthetik stílusát és ízlését.

A stúdió a legalsó szinten található, egy 4,8 méter magas térben, üvegezett hátsó fallal és egy félemelettel. A minimalista stúdióhelyiségben a falakat és a mennyezetet nyers beton-“deszkák” borítják, a padló sötét lávakőből áll. A szürke tónusú anyagok szigorú, de egységes hátteret kínálnak a bemutatott építészeti modelleknek.

A stúdióból egy lépcső vezet fel a következő emeleten található hatalmas lakótérbe, ahol egy nagy nappali és étkező nyílik egy tágas teraszra, amely kilátást nyújt a szakadékra. A lakótér legszembetűnőbb jellemzői közé tartoznak a hatalmas, padlótól a mennyezetig érő üveg panelek, amelyek csukló- szerűen kinyithatók a beltér és a kültér összekapcsolásához. A hálószobák a következő emeleten találhatók. Itt, a lakóterekhez hasonlóan mindegyik szoba egy teraszra nyílik, hogy a lakók a lehető legjobban kihasználhassák a beltéri és kültéri élet előnyeit.

Cervantes egységes anyagpalettát használt a ház egész területén. Az öntött beton felületek, betontömbök és sötét márvány használata lehetővé teszi bizonyos terek hűvösebb, gyakorlatiasabb érzését, míg a diófa gazdag textúrája és tónusa a melegség érzetét kelti. A tervezés egyik kulcsfontosságú pontja a természetes fény és a szellőzés megteremtése volt, így a legtöbb ablak a falak teljes szélességére kiterjed, mely biztosítja a szellő szabadon áramlását a helyiségeken át, és az optimális természetes fényt minden helyiségben.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A mexikói éghajlat lehetővé teszi, hogy a ház nagyon nyitott legyen, kapcsolódjon a nyitott terekhez. A keresztszellőzés és a természetes fény fontos a kellemes atmoszféra megteremtéséhez, ezért minden helyiség kapcsolódik egy kültéri térhez.” – magyarázta Cervantes.

Az otthonban élőnövények sokasága teremti meg a természetes affinitást, és számos fényképészeti és szobrászati művészeti tárgy is megtalálható, melyek nagy része helyi művészektől származik.

A második, kétszintes otthon a domboldal felsőbb részén épült, melyben a lakóterek a földszint alsó részén helyezkednek el, a hálószobák pedig az emeleten találhatók.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close