Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: toszkán tónusok és textúrák által inspirált pizzéria Argentínában

A Pizzéria Marcia projektjét a Estudio Grizzo Arquitectos valósította meg Argentínában, a Villa Urquiza lakónegyedben. A hely a fiatal pizzakészítők új generációja számára készült, akik a családi hagyományt egy megújult, az alapanyagokra és a nápolyi stílusú folyamatokra és új ízekre összpontosító stratégiával veszik át. A tér arculata a toszkán tónusok és textúrák által inspirált olasz szellemiséget és melegséget közvetíti, de helyi és kortárs anyagokat és erőforrásokat felhasználva.

A Pizzéria Marcia egy kiegyensúlyozott környezetben, apró részletekkel lepi meg a vendégeket, a múlt melegsége és az új frissessége közötti találkozás szellemében, a Villa Urquiza lakónegyed hagyományos szomszédsági dinamikáján belül. A belső tér monokróm homokszínű palettája és a meleg megvilágítás alapvető szerepet játszik abban, hogy a minták és textúrák legyenek a hely főszereplői, ellentétben a külsővel, ahol tiszteletben tartották az épület eredeti tónusát. A textúrált és megvilágított belső tér homlokzatként működik az üvegfalakon keresztül, felhívva a járdán sétálók figyelmét.

A korlátozott költségvetés és a projekt összeállításához szükséges anyagok vizsgálata után az építészek egy ipari selejtet találtak a betonkeverőkből származó mintákból, amelyeket a keménységvizsgálatok elvégzésére használnak. Ezek a kémcsövek fedik a bár oldalát, amelyek ívelt alakjuknak köszönhetően lágyítják a felületet és érdekes fényjátékot hoznak létre. Ugyanez történik az ívek és ellengörbék játékával a bár alján, ahol márványozott festékkel kezelt, kiselejtezett régi gyarmati csempéket használtak fel. A projekt főszereplője kétségtelenül a dupla magasságú falburkolat, amely az agyagkemencét rejti. A projekt nevét úgy vésték bele ebbe az elembe, mintha kézzel faragott kő lenne. A szakképzett munkaerőnek köszönhetően a természetes kövekkel és pigmentekkel végzett munka kiemelkedik, olyan porózus textúrát elérve, amely szinte csábít az érintésre.

A projektben felhasznált másik alapvető anyag a travertin, egy San Juan tartományból származó nemzeti kő. Ezt használták a bár pultjának munkalapjához, kiemelve a nyersanyag nemességét. A travertin az asztalokban és a lámpákban is megjelenik, csiszolt kivitelben, amely a kezelés sokoldalúságával játszik. A kiválasztott növényzet a projekt minden egyes szektorába beépül, frissességet biztosítva, árnyékaival kiegészítve a nyers falakat, és kiemelve a festett vakolattal kézzel készített textúráit. Folytatva a hozzáférhető anyagok és erőforrások listáját, a padok a környék járdáin használt mészkőből készültek. A mosdóban szintén szálcement cserepeket használtak egymásra rakva a mosdókagyló kialakításához és az asztalok alapjaként. Mindezt ugyanolyan porózus textúrával, mint a falak.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Pizzéria Marcia a fenntarthatóság jegyében, az új generáció elveire és igényeire összpontosítva került kialakításra. Végeredményben egy organikus hangulatú, természethez közeli hely lett, melyben a főszerepet az újrahasznosított és nyers anyagok játsszák.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb