napi hírmorzsák

Belsőépítészeti inspiráció: tetoválószalon egy wellnes helyiség megjelenésével

Eva Karabudak török ​​művész nyugtató és barátságos belső teret tervezett tetoválószalonjának, az Atelier Eva-nak, a New York-i Williamsburg szomszédságában. Karabudak vezető tervezőként dolgozott a projekten, egy neutrális helyiséget alkotva, beton- és üvegfelületekkel, a szénszürke és a tojáshéj-fehér árnyalataiban.

“Elsődleges célunk egy nyugodt környezet megteremtése volt, mert a tetoválás sokaknak egy stresszes élményt jelent.” – mondta Karabudak. “Ügyfélkörünkben minden nem, életkor, kulturális és társadalmi-gazdasági háttér megfordul, ezért fontos volt egy olyan helyet kialakítani, ahol mindenki kényelemben érezheti magát. Azt akartuk, hogy ügyfeleink úgy érezzék magukat, mintha egy gyógyfürdőben vagy szállodában lennének, nem pedig klinikai tisztaságú “kínzó helyen”.”

Az ügyfeleket a földszinten, a recepción fogadják, fehér falakkal, amelyeket acélgerendák kereszteznek. Az egyik falon Murat Palta török ​​festőművész színes festménye lóg. “Mivel török ​​bevándorló vagyok, aki beleszeretett Amerikába, Palta jelenléte az előcsarnokban szintén az én sajátos módom, hogy bemutassam magam mindenkinek, aki belép” – mondta Karabudak.

A recepciós pult melegen hengerelt acéllal van burkolva, és a helyiséget fapadok és sötét dió könyvespolcok szegélyezik. Karabudak a brooklyni Cauv Design alapítóját, Joseph Cauvelt bízta meg ezen egyedi darabok és a stúdió fekete dióból és juharból készített további berendezésének megalkoztásával.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A texturált cementfalak mellett az összes fém-elemet matt, pórszórt befejezéssel látták el, szándékosan kerülve a zavaró, fényes felületetket. A felületek anyagait úgy választották ki, hogy azok idővel gyönyörű patinát fejlesszenek majd. Az Atelier Eva számára talált brooklyni épületet boltíves mennyezet és nagy ablakok jellemzik, melyet Matthew McCormick, a Candian tervezőjének matt világítótestei világítják meg. “Biztos voltam benne, hogy az ő munkája lesz a tér fókuszpontja, és ez továbbra is a tér legkérdezettebb eleme. A “Mila” lámpa egyszerű és elegáns, gyöngyszerű fúvott üveggömbök formájában lógnak a szálcsiszolt acélívek tövében. Azt mondta, hogy ezt a kialakítást az terhes felesége ihlette, aki növekvő gyermeküknek adott bölcsőt.” – mondta Karabudak.

A tetoválási területek nyers betonfalain magas, íves tükrök díszelegnek, mely alakzatát a fa és a fonott helyiségelválasztók visszhangozzák, amelyek privát öblöket hozhatnak létre a tetoválók padjai között. Az esztétika mellett a megnyugtató, semleges színek palettája üres vászonként szolgál a tetováló művészek alkotásainak fényképezéséhez. A stúdió hátulján egy kis udvar található, melyet egy kis pihentető kertké alakítottak, növényekkel és egy újrahasznosított anyagokból készült paddal.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb