Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: 10 társalgó, mennyezetről felfüggesztett kandallókkal

A kortárs, de hangulatos nappalik középpontjában álló, felfüggesztett kandallók állnak ennek a galériánknak a középpontjában, amely vidéki és városi lakások keverékét tartalmazza.

A függő vagy lebegő kandallók a mennyezetre szerelt, alulról nem alátámasztott kályhák és fatüzelésű kandallók. Az építészek és a belsőépítészek körében népszerű választásnak számítanak a társalgókban, mivel melegséget kölcsönözhetnek a térnek, és a kihasználatlan mennyezeti teret egy fókuszpont lehetőségévé alakíthatják.

Ahogy ez a galéria is mutatja, különböző formákban kaphatók, de a legnépszerűbb a merész fekete kivitel, amely számos otthonba illik:

Felfüggesztett kandalló a Hygge Studio belsejében, Melina Romano, Brazília

A brazil tervező, Melina Romano egy fekete kandallót függesztett fel ennek a São Paulo-i lakásnak a társalgójában, amelyet “rusztikus bájjal” tervezett. A szerkezet büszkén áll a tapintható környezetével szemben, amelyhez barnás téglafalak és egy dekoratív paraván, valamint egy szoborszerű fából készült szék, egy szőtt szőnyeg és egy kanapé tartozik.

A Ca l’Amo belseje Marià Castelló tervei alapján

A spanyolországi Ibiza szigetén található Ca l’Amo nappalijának középpontjában egy forgatható fatüzelésű kandalló áll, amely körül kihajtható fa- és bőrfotelek sorakoznak. A fekete kandalló szoborszerű kivitelezése ellentétben áll az otthon könnyű és geometrikus szerkezetével, amely belülről szabadon hagyott, keresztirányban rétegelt fából készült.

Felfüggesztett kandalló a portugáliai Varatojo házban, Atelier Data

A lisszaboni Varatojo House elegáns belső tere ideális hátteret képez ennek a lebegő kályhának, amelyet az Atelier Data épített be a nyitott nappali és konyha részbe. Miközben központi elemként szolgál, amely köré összegyűlhetünk, kialakítása és elhelyezése biztosítja, hogy ne vonja el a figyelmet a környező ablakokon keresztül a völgyre nyíló kilátásról.

A Leopold Banchini Architects által tervezett Marramarra Shack nappalija

Az Új-Dél-Walesben egy patakra néző, feltűnésmentes, kunyhószerű lakás váratlanul egy magas, fával burkolt belső térbe nyílik, magas, lebegő kandallóval. A többszintes ülőalkalmatosságokkal körülvett fém kémény a lakótér központi elemeként funkcionál, és egy ipari megjelenésű, északi fekvésű ablak egészíti ki, amelyet emelőkkel és súlyokkal nyitnak ki.

A Valley House társalgója David Guerra által

David Guerra építész egy függesztett kandallót használt, hogy finoman elhatárolja az ülő- és étkezőtermet a Brazília délkeleti részén található Valley House II nyitott terű nappalijában. A kandalló vertikalitása utánozza az egész helyiségben, valamint a szomszédos verandán elhelyezett szerkezeti oszlopokat, amelyekhez üveg tolóajtókon keresztül lehet hozzáférni.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Süllyesztett ülősarok felfüggesztett kandallóval a Towers Road House-ban, Wood Marsh által

Ez a kandalló ideális kiegészítője a Towers Road House-ban található meghitt süllyesztett társalgónak, amelyet az ausztrál Wood Marsh stúdió készített Melbourne Toorak külvárosában. Kúp alakú kéménye egy kör alakú, vaskos tűzrakóhely fölé nyúlik, amelyet kiegészítenek a beton talapzatot, polikromatikus szőnyeget és kanapékat is magában foglaló retró berendezés ívelt formái.

Az ARTechnic által készített Shell-House belső tere, Japánban

Ebben a Karuizawa-ban található nyaralóban az ARTechnic egy hangulatos, kanyargós ülőhelyet rejtett el, amelynek középpontjában egy lebegő kandalló áll. Mind a helyiség, mind a szoborszerű fatüzelés ívei kiegészítik a ház formáját, amely találóan a Shell nevet kapta, és két csőből áll, amelyek ovális szelvényei betonból készültek.

Nappali függő kandallóval a Cork House-ban, az Inês Brandão Arquitectura tervezésében, Portugáliában

Az Inês Brandão Arquitectura a portugáliai Cork House nyitott terű nappali-, étkező- és konyhahelyiségét egy felfüggesztett kandalló köré rendezte be. A kandalló fekete kivitelét a bútorok, köztük egy szoborszerű Maisons du Monde asztal és egy sötétszürke kanapé is visszhangozza, de kiemelkedik az azt körülvevő fehér falak és tolóajtók közül.

Villa K, Finnország, a Mer Architects és az Ettala Palomeras Architects tervei alapján

Ez a fatüzelésű kandalló a nappali és az étkező között lóg ennek a finn háznak a nappalijában, amely egy Helsinki melletti erdőben lévő sziklán ül. Segít meleget és otthonosságot vinni a lakásba, miközben a minimalista esztétikához is illeszkedik, amely a látható előregyártott betonelemekből és a monokróm bútorokból áll.

Cabin Geilo, Norvégia, Lund Hagem tervezésében

Egy norvégiai, feketére festett fából készült nyaralóház társalgójában a helyi Lund Hagem stúdió egy kandallót akasztott a ferde mennyezetre, hogy feltűnő fókuszpontot hozzon létre. A merész fekete színárnyalatok a fekete betonpadlóval és a sötét tölgyfa burkolattal együttesen biztosítják a lakók számára a meghitt, védett hangulatot.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb