Home / 5% ÁFA / Beköszöntött az építőiparba az utolsó 5%-os kedvezményes ÁFA éve

Beköszöntött az építőiparba az utolsó 5%-os kedvezményes ÁFA éve

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

2019 az utolsó év, amikor utoljára alkalmazhatjuk az 5%-os kedvezményes ÁFÁ-t az újonnan építendő családi házakra és lakásokra.

2020. január 1-től újra 27% lesz az ÁFA tartalma, mely jelentős áremelést fog a piacon teremteni.

Tehát, aki élni szeretne az 5%-os kedvezményes adókulcs lehetőségével, annak azonnal el kell kezdenie telket vásárolni, tervezni és tavasszal a lehető leggyorsabban kivitelezni. Nem lesz egyszerű a kivitelező kiválasztása, hiszen a legtöbb megbízható cég kivitelezési naptára az idei évre már teljesen betelt.

A készház építő cégek közül több vállalkozás rendelkezik előregyártási kapacitással, így ezek a cégek akár napi egy darab szerkezetkész családi ház építésére is készen állnak még az idei évben. Persze ez is csak részmegoldás, hiszen az üzemi előregyártás még nem teszi lehetővé a festés, burkolási feladat, valamint a víz gépészeti munkák elvégzését, de ha az új családi ház 60-70%-a legalább már elkészül 2019-ben, akkor ez garantáltan 5%-os ÁFA tartalommal adózik és csak a fennmaradó részre kell a megemelkedett ÁFA részt megfizetni.

Az Áfa tv. 57. § (1) bekezdése értelmében termék értékesítése, szolgáltatás nyújtása esetében, ha az ügylet tárgya természetben osztható, és a részteljesítésnek egyéb akadálya nincs, a részteljesítés is teljesítés.

2019. december 31-ét követően elkészülő új lakóingatlan esetében a felek 2020. január 1-jét megelőző részteljesítésekben állapodnak meg, úgy az egyes részteljesítések az Áfa tv. 57. § (1) bekezdése értelmében teljesítésnek minősülnek, és az ellenérték részteljesítés(ek)hez igazodó összege arányában az új lakóingatlan értékesítését 5 %-os áfa terheli. A 2019. december 31-e utáni részteljesítéshez, teljesítéshez kapcsolódó arányos ellenérték rész után pedig 27 %-os áfa fizetendő.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Tehát, ami elkészül 2019-ben és leszámlázásra kerül, az 5%-os ÁFA tartalommal, ami 2020-ban teljesül azt 27%-os ÁFA tartalommal kell kiszámlázni és az áfatartalmat megfizetni.

Azt, hogy kivel érdemes szerződni, már több cikkben tájékoztattuk a Kedves Olvasóinkat, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy kérjenek több éves referencia listát, melyet meg is lehet tekintetni, valamint nézzenek utána a kivitelező cégnek, hogy van-e adótartozása, nem áll-e felszámolás alatt, illetve milyen híreket róla olvasni a neten. Itt egy kis segítség: https://kp.hu/csaladi-haz-epites-arajanlat-keszites-bemutatasa/

Összegyűjtöttünk pár linket, hogy mit kell tudni a családi ház építésről: https://kp.hu/hazepitesi-tudnivalok-a-z-ig/

Cégünk acélszerkezetes EnergyFriendHome, faszerkezetes EnergyFriendHome és Thermo-Burok családi ház építésre még korlátozott számban tud kulcsrakész házépítésre szerződni, viszont szerkezetkész és félkész kivitelezésre még akár 40-50 darab családi ház megrendelést is tud fogadni. Magánszemély Megrendelők és kivitelezők jelentkezését is várjuk.

Amennyiben szeretné minél hamarabb elkezdeni a családi ház építést, kérjük írjon a hazepites@kp.hu email címre, vagy hívjon a 06-20/444-44-24-es, illetve a 06-70/368-75-28 és 06-70/368-74-39-es telefonszámainkon. Ha a Kp Sales House Kft-vel építteti a családi házát, az építész tervezés, statika, 3D látványtervek, villamos és víz gépészeti tervezés költségét cégünk fizeti.

Megújult bemutatótermünk 2019-től Tökölön érhető el, ahol egyben a készház gyártást is élőben megtekintheti.

Az új bemutatótermünk elérését a kapcsolat menüben megtalálhatja.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Ön földrengésveszélyes házban él?!? Magyarországon lehet pusztító földrengés? Könnyűszerkezetes és téglaház földrengéstesztek videón.

A tudósok korábban azt állították, hogy a 2018-as év a földrengések éve lesz és több …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..