napi hírmorzsák

Beköltöztek az első bérlők 3D nyomtatású házba Eindhovenben

Egy szikla alakú betonház állítólag az első 3D-nyomtatott otthon Európában, melyben ténylegesen laknak. A Holland Eindhoven külvárosában található egyszintes ház a Project Milestone névre keresztelt ötházas 3D nyomtatási rendszer részeként épült, melyhez a bérlők április 30-án kapták meg a kulcsot.

A projektet először 2018-ban jelentették be azzal a szándékkal, hogy megépítsék a világ első 3D-nyomtatott lakóparkját, amelyeket bérbeadásra szánnak. Most, április 30-án Elize Lutz és Harrie Dekkers holland házaspár megkapta otthonának kulcsait a Project Milestone-ban.

A ház tulajsonosa a Vesteda lakóingatlan-befektető, akik magánbérlőknek adják ki az általuk birtokolt otthonokat. Az otthont Houben & Van Mierlo holland építészek tervezték. A koncepciót egész egyszerűen egy szikla alakja inspirálta. Az ingatlan ívelt, lejtős külső falakkal rendelkezik, és egymásra rakott betonrétegeken keresztül 24 egyedi alkatrészt alkotnak.

Ezeket a darabokat a közeli 3D nyomdában nyomtatták ki, mielőtt a telekre szállították volna. Ezután egy alapra rögzítették, és tetővel, ablakokkal és ajtókkal látták el a szerkezetet. Az építészek elmondása szerint a Weber Benelux építőipari vállalat fejlesztette ki a projekthez alkalmazott betonhabarcsot, és segítettek a nyomtatási technológia fejlesztésében is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


Belül az otthon egymásra rakott betonfalait szabadon hagyták, kiállítva a szerkezet rétegzett textúráját. A padlótól a mennyezetig érő ablakok megszakítják a betonrétegeket, ahogyan azok a szerkezet vastag falai közé süllyednek. A 94 négyzetméteres ház egy nyitott terű konyha-étkező és nappalit kínál a lakóknak, amely az alaprajz több mint felét foglalja el, az otthon többi részében egy nagy, kétszemélyes hálószobával és fürdőszobával.

A Project Milestone az Eindhoveni Műszaki Egyetem és számos építőipari szakember együttműködésével jött létre, és azzal a céllal, hogy fejlesszék tudásukat a 3D nyomtatású otthonok gyártásáról. A projekt öt 3D-nyomtatású házat foglal magában, és mindegyik otthon bonyolultabbá válik a különböző nyomtatási technikák alkalmazásával és több szint hozzáadásával.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb