Lakberendezés és stílus

Barbiecore: a leg-rózsaszínebb lakberendezési esztétika

Akár a Margot Robbie főszereplésével készülő jövő nyári Barbie-film forgatásán készült fotók ihlették, akár egyszerűen csak a világjárvány feloldotta a fátylat, úgy tűnik, az emberek mindenhol hirtelen Barbie-lányoknak (vagy Ken-babáknak) érzik magukat, akik egy Barbie-világban élnek. A “Barbiecore” felemelkedése a divatban és a lakberendezésben egyaránt arra utal, hogy a rózsaszín szín által uralt merészebb, vidámabb és szórakoztatóbb esztétika iránti vágyat látjuk. A fodros és agresszívan nőies trend első pillantásra maximalizmusra emlékeztethet, de gyakran olyan leegyszerűsített, mint egy Barbie-álomház, gondosan kiválasztott elemekkel, amelyek hatalmas vizuális hatást keltenek.

A Barbiecore idén év elején trending hashtaggé vált a TikTok-on, és egy gyors körültekintésből kiderül, hogy rengeteg rózsaszínnel jár (és minél élénkebb, annál jobb). A Valentino ’22-es őszi Ready to Wear kollekciója a rózsaszín egy nagyon különleges árnyalatát emelte ki, amely a Barbiecore emblematikájává vált, és a divatház kreatív igazgatója, Pierpaolo Piccioli után “Valentino Pink PP”-nek hívják. A magentával határos neon árnyalatot lehetetlen figyelmen kívül hagyni, és önmagában használva egy kicsit sok is lehetne. A belső terekben a Barbiecore rajongói gyakran rétegzik a rózsaszín különböző árnyalatait a kissé lágyabb hatás érdekében.

Álmaid házának berendezése

Inspirációért kezdd a forrással. Barbie tényleges Álomháza az 1962-es első bemutatkozása óta sokszor változott, de az 1980-as évek óta jellemzően a rózsaszín legalább négy árnyalatát tartalmazza, gyakran fehérrel, lilával és türkizkékkel ékesítve. Soha nincs tele zsúfolva cuccokkal, így a harsány színek ellenére sem tűnik túl kaotikusnak. Az olyan darabok, mint a túlpárnázott fotelek, csillárok és játékos tapétaminták nagy hatást keltenek. Ha ezt a hatást szeretnéd utánozni anélkül, hogy az egész otthonod átalakítanád, keressen olyan figyelemfelkeltő részleteket, mint egy óriási, tollas, rózsaszín pampafű spray egy vázában, egy élénk keretes nyomat, mint ez a Riot Grrrl ihlette darab, vagy egy grafikus rózsaszín tapéta, mint ez a banánlevél motívum.

Ha a Barbiecore-ban van valami, ami vonz, de még nem állsz készen arra, hogy teljesen Barbie legyél, próbálj meg egy kis rózsaszínt integrálni az életedbe egy kis extra vidámságért. Meglepődhetsz, milyen jól integrálható mindenféle színsémába és dekorációs stílusba. Még a sötét, komor terekben is egy kis lazac, rágógumirózsaszín vagy fukszia színű szín egy kis friss felüdülést jelenthet. A leglágyabb, leghalványabb rózsaszínek arannyal és fehérrel párosítva az 1950-es évek Barbie-jának régimódi csillogását idézhetik anélkül, hogy túlságosan az arcodba vágnának. Egy rózsaszín akcentusfal, műszőrme díszpárnák és egy aranyos kisasztal elég lehet ahhoz, hogy a trend hangulatjavító tulajdonságait a túlzásba vitel nélkül megragadja.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ne félj extra lenni

Persze, ha teljes mértékben Barbie-ra vágysz, csak rajta. A House Beautiful nemrég interjút készített Adorával, a hírhedt nashville-i The House of Adora tulajdonosával, aki tényleg úgy érzi, mintha valaki elvarázsolta volna Barbie otthonát, hogy emberi méretekre bővítse azt. A bejárattól a konyháig minden aprólékosan kurátori gondossággal és nagyon rózsaszínű.

“Csak nagyon nemrég hallottam a Barbiecore kifejezést, és imádom” – mondja Adora. “A Barbie-rózsaszín elbűvölő és félelem nélküli. A közösségi médiában sokan mondták nekem, hogy régebben szégyellték, hogy szeretik a rózsaszínt, de most már nem. Szomorúvá tesz, hogy valaha is így éreztették velük. De annyira örülök, hogy fordult a kocka. A rózsaszín egy csodálatos szín, és imádom, hogy egyre több ember elfogadja. Hogy is ne lennék boldog minden alkalommal, amikor a rózsaszín verandámra lépek? A Barbie ihlette dizájn olyan, mintha a legjobb életed megélésének végső jelentése lenne!”

Forrás:www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb