napi hírmorzsák

Az ICON és a BIG bemutatta egy 3D-nyomtatott kempinghotel tervét a texasi Marfa városában

Liz Lambert vendéglátóipari szakértő bejelentette, hogy együttműködik az ICON irodával, a 3D nyomtatás úttörőjével, valamint a BIG – Bjarke Ingels Grouppal, hogy újjáépítsék a texasi Marfában található El Cosmico kempingszállodát.

A csapat azt tervezi, hogy a helyszínt egy 62 hektáros telekre helyezi át, ahol új építészeti megközelítéseket tesznek lehetővé a fejlett technológiák és a 3D-nyomtatással készült elemek, például kupolák, boltozatok és parabolikus formák bevonásával. Az innovatív fejlesztés vendégszállásokat és új vendéglátó programokat tartalmaz majd, többek között medencét, gyógyfürdőt és közös közösségi létesítményeket. A projekt várhatóan 2024-ben veszi kezdetét.

Liz Lambert szerint a projekt célja, hogy több legyen, mint egy szálloda, hogy a művészeti és készségfejlesztő létesítmények bevonásával bővítse a vendégélményt, valamint lehetőséget adjon arra, hogy első kézből tapasztalja meg az új technológiák eredményeit. Míg a szerkezetek az építési technikák fejlődése révén válnak lehetővé, a 3D nyomtatás a nyers föld alapú építkezés néhány legrégebbi alapelvét is magában foglalja.

Az újragondolt El Cosmico szálloda és lakóépület tervezését az építészek szerint a magas sivatagi táj és a kozmikus szervezetek közötti kapcsolat is inspirálja. Az építészeti nyelvezet organikusan formált szerkezeteket és kupolákat tartalmaz, lágy formákat és ívelt felületeket alkalmazva, amelyeket az ICON technológiája tesz lehetővé. A projekt célja, hogy természetes folytatása legyen az intézmény azon céljának, hogy feltárja a művészet, a természet és a vendéglátás közötti kapcsolatot. A projekt a tervek szerint 3D-nyomtatott, megfizethető lakásokat is kínál majd Marfában, hogy kiszolgálja a város növekvő igényeit.

A bejelentés alkalmából a csapatok a Long Center for the Performing Arts-szal is együttműködtek, hogy létrehozzák az első 3D-nyomtatott előadói pavilont a texasi Austinban (fenti kép). A pavilon kialakítása párhuzamot von az El Cosmico építészeti nyelvezetével. Az eredmény egy egységes szobrászati alkotás, egy új szabadtéri helyszín, amelynek célja, hogy a kulturális események mérföldkövévé váljon, és Austin belvárosának közösségének találkozóhelyévé váljon.

A 3D nyomtatás által lehetővé tett igazán egyedi és eltérő építészeti megoldások valójában csak most kezdődnek. Az ICON egyik nagy öröme, hogy technológiánkat nagyszerű alkotók kezébe adjuk, és látjuk, milyen lehetőségek születnek.” – mondta Jason Ballard, az ICON társalapítója és vezérigazgatója


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az austini székhelyű ICON vállalat nemrégiben szerződést kapott a NASA-tól az Olympus építési rendszer továbbfejlesztésére, szintén a BIG-Bjarke Ingels csoporttal partnerségben. A projekt segítségével a Hold felszínén és a Marson olyan infrastruktúrákat, mint leszállóhelyek, lakóhelyiségek, kapszulák és utak építését fogják elősegíteni, extrudáláson alapuló additív építési technológia (3D nyomtatás) és helyi anyagok, például holdi regolit felhasználásával. A 3D-nyomtatási technológiákat különböző léptékű tervek és építészeti beavatkozások létrehozására is használták már, a 3D-nyomtatott városrészektől kezdve a bútorokig vagy egyedi kiskereskedelmi élményekig, amelyekben újrahasznosított műanyagot használnak.

Az El Cosmico egy sor parabolikus kunyhószerű szerkezetet fog tartalmazni, amelyek 3D-nyomtatott betonkeverékből készülnek majd, amely a sivatagéval megegyező pigmentet vesz fel. Szintén a birtokon lesz egy sor ház, amelyek csőszerű formákból álló csoportokból állnak majd, amelyek egy sor szobát hoznak létre. Ezt a kör alakú sémát alkalmazzák majd a birtokon lévő medencénél is, amelyet egy sor ívelt, 3D-nyomtatott cabana fog körülvenni.

A csapat 2024-ben teszi meg az El Cosmico alapkőletételét.

Forrás: www.archdaily.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb