HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosság

Atomerőművek bezárása Németországban

Németországban példa értékű összefogás indult a Japán földrengés után megsérül atomerőmű szivárgását követően.

A Bundestag után a Bundesrat is áldását adta a németországi atomerőművek bezárásához. A parlament felsőháza által megszavazott új “atomtörvényt” gyökeres energiapolitikai fordulatot irányoz elő Németországban.

Angela Merkel kancellár koalíciója által előterjesztett határozat kimondja, hogy Németország legkésőbb 2022-ig fokozatosan bezárja atomerőműveit.

Csak, hogy foganasítsa is a kijelentéseit egyből be is záratot 8 darab atomerőművet az országban.

A többi kilencet a biztonságos energiaellátás érdekében 2022-ig fokozatosan vonják ki a forgalomból. Ez azt jelenti, hogy hatot közülük 2021-ig, a többi hármat pedig 2022-ben


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


A kormány alapvető váltást hirdetett az energiaforrások terén, hangsúlyozva a megújuló energiára – szél, nap, biomassza – való áttérés szükségességét. Utalt arra, hogy az energiaellátás biztonsága érdekében új gáz-, illetve szénerőművek építésére van szükség, és célul tűzte ki az energiatakarékosság erősítését is.

A határozatban foglaltak megvalósítása, elsősorban a finanszírozást illetően, számos kérdést vet fel. Az atomerőműveket működtető legnagyobb német energetikai konszernek korábban jelezték, hogy a parlamenti döntést jogi úton – minden valószínűség szerint az alkotmánybíróságnál – támadják meg. Szakértők arra is számítanak, hogy az áram ára emelkedni fog.

A törvény életbe lépéséhez már csak az államfő aláírására van szükség, de Ő 100%, hogy aláírja majd.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb