Lakberendezés és stílus

Amikor a divattervező bútorkollekciót készít

Egy jó divattervező érti, hogy a textíliák hogyan drapériázzák az emberi testet; hogyan formázza őket különböző formákra, és hogyan hajtogassa őket, hogy kiemelje szépségüket. Nem meglepő tehát, hogy korunk egyik legnagyobb kortárs divattervezője és egy párizsi lakberendező cég közötti interdiszciplináris vállalkozás ilyen sikeres

A Sculpture fotel és a Dune kanapé Stefano Pilati és a Pinto Design új kollekciójának két drámai darabja

Stefano Pilati, az Yves Saint Laurent egykori vezető tervezője és a Random Identities divatmárka alapítója összefogott a Pinto Design elnökével és társművészeti igazgatójával, Fahad Haririvel, hogy két olyan feltűnő lakberendezési darabot készítsenek, amelyek a textíliák segítségével terjedelmes formákat hoznak létre, amelyek szoborként önmagukban is megállják a helyüket, ugyanakkor ergonomikus kényelemmel bölcsőzik a testet.

A Stefano Pilati és a Pinto Design szobrászbútor együttműködéséből született homokszínű Dune kanapé

Az együttműködés azzal kezdődött, hogy Pilati megpróbált megoldani egy saját belsőépítészeti rejtvényt. Amikor 2020-ban, a világjárvány kezdetén Berlinből Szicíliába költözött, megvásárolt egy 18. századi villát, amelynek arányai túlságosan nagyszerűek voltak az akkori bútorokhoz.

“Minden aprónak tűnt, a térfogatok minden tárgyat elnyomtak, olyannyira, hogy semmit sem szerettem volna jobban, mint ami nem fért bele” – mondja. “Aztán egy szőnyeget tettem a kanapé oldalára, és utána a székre. Elég egyszerű volt, de nagyon hatásos. Ami tetszett, [hogy] ez egy olyan anyag volt, ami elég merev, az az volt, hogy meg lehetett formázni, és minden elég szoborszerűvé vált.”

Egy közelebbi pillantás a Stefano Pilati sivatag-ihlette textíliájára.

Hariri már az Yves Saint Laurent-nál töltött napjai óta rajongott Pilati munkásságáért, és egy közös barátján keresztül felkereste olaszországi otthonát. A szalma- és vízijácint szőnyegek kísérleti drapériáját a kanapékon és a rattan foteleken revelációnak találta. A duó együtt dolgozott azon, hogy a koncepciót a Pinto Design számára reprodukálható darabbá alakítsák, egy olyan kanapéval együtt, amelyet Pilati origami-szerű módon hajtogatott a saját bútorait beburkoló szövetekből.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A szőnyegek és a félmerev anyagok használata szobrászi módon átalakítja a szék és a kanapé alapformáit, megtartva eredeti funkciójukat, miközben szelektív módon vizuálisan nagyobbá teszi őket. A homokszínű “Dune” kanapé lekerekített formákból áll, a szövet feszesen feszül az ülésen és a háttámlán. A kifelé dőlő karfák azonban egy extra kis drapériával rendelkeznek, ami érdekes sziluettet kölcsönöz nekik. A 350 x 135 x 96 cm-es, túlméretezett kanapé bükkfa és tömör tölgyfa talapzattal, nagy rugalmasságú habszivacs párnázással és tekercsrugókkal rendelkezik. A kárpitozás a Maison Pierre Frey francia textilház örökségének számító “Shanghai” nevű pamut, vászon, viszkóz és selyem keveréke.

A “Sculpture” karosszék Pilati saját székén készült, az elveszett viaszból készült bronzöntés művészetével, egy olyan szobrászok által használt technikával, mint Auguste Rodin. Az eredmény merevebb, mint amilyennek látszik, és (ami döntő fontosságú) tartós. Pilati és Hariri a kollekciót többcélúnak képzeli el, akár beltéri, akár kültéri terekbe. A kollekció kizárólag a Pinto Designon keresztül lesz kapható.

Stefano Pilati és Fahad Hariri

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb