Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

Lakberendezés és stílus

A zuhanyzás élményének digitalizálása: a legújabb trendek és technológiák

A zuhanyzás messze túlmutat a tisztálkodáson. Sokak számára ez az a hely, ahol a legjobb ötletek és megvilágosodások születnek. Mások színpaddá változtatják a zuhanyzót, szöveget próbálnak, és megengedik maguknak, hogy úgy énekeljenek, mintha senki sem hallaná. A zuhanyzás a stressz szintjét is csökkentheti, valamint javíthatja a hangulatot és a test működését: tanulmányok szerint a zuhanyzás aktiválhatja a paraszimpatikus idegrendszert, amely alapvetően egy olyan ideghálózat, amely stresszes vagy veszélyes időszakok után ellazítja a testet.

Alapvetően csak egy vízforrásra van szükségünk, fűtött vagy fűtetlen, hogy lezuhanyozzunk. A legegyszerűbbtől a legluxusabb lehetőségekig ma már változatos opciók állnak rendelkezésre a fürdőszobákba beépíthető anyagok, színek, funkciók és technológiák tekintetében. Az amerikai Fontana Showers cég olyan fürdőszobai kiegészítők széles termékcsaládjával rendelkezik, amelyek a hétköznapi és egyhangú fürdőzés élményét valami érdekessé, megnyugtatóvá, kényelmessé és pihentetővé változtathatják.

A vezetékes vízrendszerek előtt az első szabadalmaztatott zuhanyrendszer nagyon kevéssé hasonlított a maihoz. William Feetham, egy angol kályhakészítő alkotta meg, aki egy olyan rendszert fejlesztett ki, amely vizet tárolt, és láncok bekapcsolásával engedte ki. A zuhanyzók a 19. század közepén váltak népszerűbbé a franciaországi Rouen egyik börtönorvosa által, aki az egyéni fürdők helyett a foglyok számára kötelezően használható közösségi zuhanyzókat állított fel, azzal érvelve, hogy ezek gazdaságosabbak és higiénikusabbak. Azóta a zuhanyzók egyre népszerűbbek, és szinte minden otthonban megtalálhatóak (különböző konfigurációkban). Az alábbiakban a Fontana Showers megoldásain keresztül áttekintést nyújtunk a csúcskategóriás zuhanyzók legújabb technológiáiról:

Anyagok: a mattól a fényesig

Bár léteznek egyszerűbb lehetőségek -mint például a műanyag-, a legtöbb zuhanyfej fém anyagokból készül. A zuhanyrendszerek felületkezelését általában az esztétika irányítja, nem pedig más tényezők. Általában a fürdőszobában található kiegészítők (csaptelepek, zuhanyzók, törölközőtartók stb.) felülete között koherenciára törekszünk, de ez nem szigorú szabály. A leggyakoribb és legelismertebb lehetőségek ma a következők:

  • A krómozás jellemzően polírozott és fényes. A krómozás a legnépszerűbb kivitel, amely tiszta, klasszikus megjelenést biztosít.
  • A szálcsiszolt nikkel finom, lágyabb megjelenésű felületet mutat. Enyhén csiszolt felületű, félig szaténos megjelenésű.
  • Az olajjal dörzsölt bronz kémiailag sötét felület, a barnától a sötétszürkéig terjedő árnyalatokkal, amelyek a rézre emlékeztetnek. Kifinomultságot és melegséget kölcsönözhet, kényelmes és hívogató légkört teremtve.
  • Az arany bevonatokat is sokan értékelik. Ezek egy csipetnyi eleganciát és csillogást kölcsönöznek.
  • A fekete matt felületek egyre népszerűbbek számos otthonban. Ezeket általában porszórással viszik fel a sárgaréz, acél vagy vas felületére, és sokoldalúságukkal és józanságukkal hívják fel magukra a figyelmet.

Különböző funkciók a különböző érzésekhez

Az egyes vízsugarak különböző érzéseket keltenek. Napjainkban a sokoldalú, minden igényt kielégítő modellek segítségével megtalálhatjuk a számunkra legkellemesebb zuhanyzótípust.

A Waterfall vagy Rainfall, vízesés-szerű zuhanyfejek például lehetővé teszik a víz lágy áramlását, ugyanakkor nem veszélyeztetik a víz nyomását. Ezek a zuhanyok a természetben található vízesést utánozzák, és vízerő élményt nyújtanak. Az esőzuhanyzók viszont egyenletes vízáramlást biztosítanak, de gyengéd csobogással, amely masszírozza a bőrt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A masszázs zuhanyrendszereket kifejezetten úgy tervezték, hogy javítsák a vérkeringést és elősegítsék a test ellazulását a masszázsérzet biztosításával. A zuhanyfej többféle beállítással rendelkezik, így a felhasználók kiválaszthatják a kívánt masszázs típusát. A zuhanyzóban található testsugarak leggyakrabban 2, 3 vagy 4 darabból álló, a falra szerelt, vízsugarakat vízszintesen szóró testsugarak. Léteznek olyan multifunkciós zuhanyzási lehetőségek is, amelyek ezeket és más funkciókat kombinálnak, és a testreszabás is lehetséges, hogy a változó igényekre reagálhassanak.

A hatékonyságot és az élményt javító technológiák

Egy ilyen széles körben használt és fontos tartozék egyszerűen elavulttá válna az iparág gyakori fejlesztései nélkül. A vizuális vagy funkcionális jellemzőktől kezdve a hatékonyságot javító eszközökig számos olyan technológia van a piacon, amelyek javítják a felhasználói élményt. Például egy digitális vezérlőrendszeren keresztül pontosan szabályozható a hideg és a meleg víz keveréke a kívánt hőmérséklet elérése érdekében, elkerülve a vízpazarlást. Sőt, a felhasználók a rendszeren keresztül digitálisan állíthatják be a hőmérsékletet.

A zuhanyzóba beépített LED-es eszköz is van, amely kiemeli a víz hőmérsékletét, megmutatja, hogy a fürdő hideg vagy forró, sőt, figyelmeztet, ha a hőmérséklet túl magas. A LED-es lámpáknak nincs szükségük elemekre ahhoz, hogy élénk színeket mutassanak, hanem egyszerűen a folyó víz táplálja őket. Ezen kívül lehetőség van a fény árnyalatának és színének beállítására, és a zuhanyrózsából átalakítható az egész környezet, számtalan hangulatot teremtve a víz által.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb