Lakberendezés és stílus

A tervező története épp olyan rendkívüli, mint a kollekciója

Mint sok fiatal tervező, Paboy Bojang munkája is az Instagramon keresztül kapott először teret. Az In Casa by Paboy névre keresztelt díszpárna kollekciója, játékos, cukorkaszínű árnyalataival és nagy, merész fodraival tűnik ki az átlagos social media idővonalon. Nem sokkal ezelőtt Bojang egy barátjával élt az olaszországi Nápolyban, és csupán egy varrógép és néhány vintage anyag állt rendelkezésére; ami egy kis szenvedélyes projektnek indult, gyorsan egy teljes értékű márkává nőtte ki magát, amelynek ma több mint 17 000 Instagram-követője van, és olyan nagynevű kiskereskedők számára készített kollekciókat, mint a Selfridges.

Bojang 13 évesen tanult meg varrni nagybátyja szabóműhelyében a gambiai Serrekundában. “Szenvedélyesen szerettem, mert számomra igazi kikapcsolódást nyújt. A kezeddel dolgozni az egyik legcsodálatosabb dolog”. – mondta a 28 éves dizájner.

2013-ban elhagyta hazáját – amely akkoriban egy brutális diktatúra alatt szenvedett -, hogy máshol találjon munkát, mint a családja fő kenyérkeresője. Hosszú útja Maliba, Burkina Fasóba, Nigerbe és végül Líbiába vezetett, ahonnan Olaszországba jutott. Nápoly volt a végcél, de Bojang vándorlása még nem ért véget, hiszen több mint egy évig egy zsúfolt menekültközpontban volt elhelyezve a városon kívül, mielőtt munkát talált egy helyi csempegyárban. Az olasz bevándorlási rendszer még ekkor is nehézkesnek bizonyult, és 2019-ben a munkavállalási engedélyével kapcsolatos problémák miatt elvesztette ottani állását. A tervező nem hagyta el magát, és egy évvel később, az ország COVID-19-es zárlatának idején indította el márkáját.

Az In Casa merész párnáira egyaránt hatással van Bojang gyermekkora, amikor ő és nagybátyja kizárólag színes szöveteket használtak, valamint Nápoly látványa és hangjai. A vidám esztétika mögött azonban mélyebb jelentés és motiváció rejlik, mivel az In Casa egy olyan vállalkozás, amely igyekszik visszaadni az olaszországi bevándorló közösségnek. A tervező célja végső soron az, hogy minél több bevándorlót foglalkoztasson. Jelenleg a stúdiója még meglehetősen kicsi, négyszemélyes alkalmazotti körrel, de a remény az, hogy gyorsan növekedni fog – amit az Instagram kedvelések és megosztások minden bizonnyal megkönnyítenek. “Az álmom az, hogy néhány hónap vagy néhány év múlva több bevándorlót foglalkoztassak, mint egy rendes cég, amellyel megpróbálok segíteni másoknak” – mondja.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Minden bizonnyal jó úton halad: A 2021-ben a Selfridge’s számára készülő Bojang vonalon kívül az In Casa nemrég indította el együttműködését a Block Shop textil- és dizájnstúdióval. A limitált példányszámú sorozat a Los Angeles-i stúdió vibráló mintáit ötvözi Bojang vidám érzékenységével és kézművességével. Ez és a jövőbeli vállalkozások végül segíteni fogják az In Casa növekedését és bevándorló társaik bevonását. “Elég sok mindenen mentem keresztül, amikor elindítottam a vállalkozásomat” – mondja. “Nem csak én – azt akarom, hogy ez mások számára is inspiráció legyen”.

Forrás: www.elledecor.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb