Modern és luxus házak

A Mysk Al Badayer Retreat egy luxus tábor az Egyesült Arab Emíségek sivatagának közepén

A “Mysk Al Badayer Retreat” projekt elnyerte a 2020-as és 2021-es World Luxury Hotel díjat a Közel-Kelet és Észak-Afrika sivatagi luxusüdülőhelyeiért. A Sharjah déli sivatagi régiójában, a Dubai-Hatta út mentén található projektet a Sharjah Investment and Development Authority – Shurooq fejlesztette, és a Sharjah Collection by Mysk üzemelteti. A projektet a Wael Al-Masri Planners and Architects – WMPA, egy jordániai székhelyű cég tervezte, amelynek főépítésze Wael Al-Masri. A tervezés 2012 januárjában kezdődött meg, és a projekt 2020 márciusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A projekt több épületet és kültéri területet foglal magában. Az épületek közé tartozik egy grandiózus bejárati kapu, egy információs központ, egy adminisztrációs épület és más kiszolgáló épületek. A tábor központja egy nagy, sátorral fedett teret foglal magában, amelyet több épület vesz körül, köztük egy kávézó és egy étterem, egy 21 szobás lodge, amelyhez fedett medence és edzőterem tartozik, valamint egy gyógyfürdő. További funkciók közé tartozik egy amfiteátrum, egy hagyományos őrtorony (Al-Manarah) és tíz kemping sátor, köztük 13 hálószoba, valamint a “Sharjah Media Corporation” TV-stúdió épülete.

A szabadtéri területek között busz- és árnyékos parkolóhelyek is találhatók. További 15 luxus sátor építését tervezik a birtok külterületén, hogy kielégítsék a helyiek és a turisták növekvő igényeit a szállóban való tartózkodásra. A terv fontos, egyedi eleme, hogy egy mecsetet is tartalmaz, ami tiszteletben tartja a helyi látogatók igényeit, ugyanakkor a turistákat is vonzza a különböző szabadidős és vendéglátóipari ajánlatokkal.

Az üdülőhely kiemeli az Al-Badayer terület identitását, és egy kreatív helyi kortárs narratíván belül ösztönzi a terület értékeinek élvezetét. Új, átfogó megközelítést képvisel a városi, építészeti, belsőépítészeti és tájépítészeti tervezés fejlesztésében és megvalósításában. A projekt kompozíciója, amely első pillantásra organikusnak és informálisnak tűnhet, valójában szigorú nyolcszögletű geometriai tervezési rendre épül, amelynek középpontjában a nagy alkalmi sátor áll. A sugárirányú, képregényszerű általános tervezési kompozíció látszólag jól illeszkedik a sivatag nyitott és táguló tájképéhez.

A projekt tervezése során a 3×3 méteres modulon alapuló moduláris rendszert alkalmaztak minden épületelemben, valamint a parkosított udvarokban, platformokon és tereken. A geometrikus rácsrendszer ellentétben áll a környező sivatagi dűnék folyékony természetével. Ennek az egyszerű és praktikus szerkezeti rendnek a használata hozzájárult a volumetrikus és térbeli megoldások sokféleségének eléréséhez, amelyek támogatják a projekt általános sokszínűségét és vitalitását, a lépték, az ismétlődések, az anyagok, a részletek és a színek által érzékelt egység figyelemre méltó érzése mellett, mind a külső, mind a belső terekben.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A helyi hagyományos építészeti tipológiákat használták az épületek tervezésénél, beleértve az udvarokat, árkádokat, boltíveket, mashrabiyákat, díszítőelemeket stb. Az épületfalak színe a semleges, barackszínű sivatagot tükrözi, míg a magas árkádok és pergolák az árnyékok érzetét fokozzák. A megközelítés remélhetőleg felhívja a figyelmet a fenntartható helyi építészetre, mind kulturális, mind környezeti szempontból, és az építészeti örökség folyamatos jelentőségére napjainkban, különösen a kulturális elidegenedés korában.

A tájtervezés a sivatagi oázis témáját tükrözi a wadi és aflaj jellegzetességekkel, pálmaligetekkel és őshonos növények beintegrálásával. Ezeket a tájképi elemeket a helyi példák ihlették, és az Egyesült Arab Emírségekben található természetes sivatagi környezetet idézik, kiemelve a növényzet értékét és szépségét. Az ilyen kulturális és környezetvédelmi megközelítés az építészek reménye szerint növeli a tudatosságot a fenntartható helyi építészet és a kényes sivatagi környezetben való jólét iránt, különösen a kulturális elidegenedés, a globális felmelegedés és a növekvő elsivatagosodás korában.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb