Zöld hírek

A Mighty Buildings egy 3D nyomtatású lakóparkot tervez Kaliforniában

A Mighty Buildings építőipari technológiai vállalat 15 ház felépítését tervezi előre gyártott 3D-nyomtatott panelek felhasználásával a kaliforniai Rancho Mirage-ben.

A projekt a kaliforniai székhelyű Mighty Buildings és a Palari Group fejlesztői közötti együttműködés eredményeként jött létre. Az építkezés előreláthatól a 2021-es év végéig megkezdődik, és a házakat 2022 tavaszára fejezik be. A Mighty Buildings azt állítja, hogy a fejlesztés a “világ első 3D-nyomtatott szomszédsága” lesz, nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásal.

A napelemek szolgáltatnak energiát az ingatlanoknak, és az egyes házaknak lehetőségük lesz a Tesla Powerwall akkumulátorokat alkalmazni a napenergia tárolására. A vállalat eddig 15 apartman megépítését tervezi, amelyek a szabadalmaztatott Mighty Kit rendszerének felhasználásával készülnek, mely során az előregyártott paneleket 3D-nyomtatott anyagból egy gyárban készítik el, mielőtt azokat a helyszínre szállítják és acélvázas moduláris házakként összeszerelik. A Mighty Buildings elmondása szerint minden egyes panel nyolc réteg hagyományos építőanyagnak felel meg.

A Rancho Mirage fejlesztésben minden ingatlan két szerkezetet foglal magában egyenként 929 négyzetméteres telkeken, medencével ellátott kerttel. Texturált kővel burkolva az otthon falai padlótól a mennyezetig érő üvegablakokkal hálószobákat, fürdőszobákat, teljesen felszerelt konyhát és lakótereket kínáknak leendő lakóiknak.

További opcionális funkciók közé tartoznak az elektromos jármű töltőállomások, valamint a DARWIN nevű mesterséges intelligencia wellness-technológia. A Delos egészségügyi márka által kifejlesztett DARWIN megszűri a levegőt és a vizet, és automatikusan, napszaknak megfelelően programozni tudja a világítást, amelyek támogatják a lakók cirkadián ritmusát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A 3D-nyomtatás lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabban, fenntarthatóbban és hatékonyabban építsünk” – mondta a Palari Group alapítója, Basil Starr.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb