Home / Hírek / A készház kamara vezetője elfogyott építőipari kapacitásokról és 280-320 ezer forint közötti négyzetméter árról beszélt

A készház kamara vezetője elfogyott építőipari kapacitásokról és 280-320 ezer forint közötti négyzetméter árról beszélt

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Betelt a készházépítők naptára 2018-as évre fejtette ki a Magyar Idők számára az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége könnyűszerkezet-építő tagozatának elnöke, Kárpáti József.

Kiemelte, hogy a négyzetméterárak egy-két év alatt mintegy 30 százalékkal emelkedtek, valamint arról is beszélt, hogy a készházasok már 2019-re terveznek és aki mégis az idén akar építeni az csak abban bízhat, hogy valamelyik cégnél egy ügyfél visszalép és felszabadul kapacitás.

Kárpáti József szerint több mint háromszorosára nőtt a piac két-három év alatt, hiszen 2015-ben háromszáz készház sem épült fel, az idén ezzel szemben  900 új otthon elkészülésével kalkulálnak. A szakember kifejtette, hogy ha időben rendelkezésre állnak az alvállalkozók, a szakemberek, akkor akár három hónap alatt felépülhet egy készház, de ez napjainkban a jelenlegi helyzetben a szerződés aláírásától számítva a megrendelőnek úgy érdemes kalkulálnia, hogy 6-8 hónap elteltével tud beköltözni új otthonába.

Elhangzott, hogy brutális áremelések történtek a piacon és sok vita volt a megrendelőkkel az árakról, arról, hogy fél év elteltével már jócskán többe kerülnek az alapanyagok, a munkásoknak is többet kell fizetni napidíjként, ezért ma a legtöbb cég nem is ad 30 napnál hosszabb érvényességű árajánlatot. A generálkivitelezők kiadásai nagymértékben megemelkedtek, hiszen egy-egy szakmunkás ma már 15-20 ezer forintot is kaphat bejelentve egy napra, holott két-három éve még csak nettó 8-10 ezer forint volt a napidíjuk. Az alapanyaggyártók nagymértékű áremeléseket hajtottak végre, mindebből az következik, hogy a két éve jellemző 220–250 ezer forint bruttó négyzetméterár helyett a 2020-as energetikai előírásoknak megfelelő földszintes épületet ma négyzetméterenként 280–320 ezer forintért vállalják el a kivitelezők, emeletes házaknál ennél is többre jön ki az egységár.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható: https://magyaridok.hu/gazdasag/tele-van-keszhazasok-naptara-2818763/

A kp.hu építőipari szakportál kivitelezője a Kp Sales House Kft a 2017-es évben 25 darab családi házat épített, a 2018-as évben a tervezett kivitelezési ütemtervek alapján még 6 darab kulcsrakész és 6 darab szerkezetkész családi ház felépítését tudja vállalni, tehát még van lehetőség a 2018-as évben átadásra kerülő ház megrendelésére.

Cégünk kizárólag Prémium kategóriás, a 2020-as szabványokat és előírásokat maximálisan túlteljesítő, okos-ház vezérléssel és hővisszanyerős szellőztető rendszerrel ellátott családi házak tervezésével és kivitelezésével foglalkozik.
Amennyiben meg szeretne tekintetni egy épülőfélben lévő, vagy egy kulcsrakész családi házat, kérem hívja kollégáinkat és kérjen időpontot a bemutatótermünkbe.

AA(dupla A) BISNODE tanúsítványra a magyarországi vállalatok 1,75 %-a jogosult. Így velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.

Bisnode tanusitvany

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Könnyűszerkezetes ház építés 2019-ben még 5% ÁFÁ-val! Gyors kivitelezési idővel.

Aki ki szeretné használni az 5%-os ÁFA árcsökkentő előnyét, annak nagyon gyorsan cselekednie kell, mert …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..