napi hírmorzsák

A Fougeron Architecture által tervezett “Suspension House” egy kaliforniai patak felett ível át

Cink burkolat és nagy üvegfelületek jellemzik azt a patakot áthidaló nyaralót, amelyet az amerikai Fougeron Architecture stúdió alakított át és bővített ki. A Suspension House egy házaspár és gyermekük hétvégi lakhelyéül szolgál. A projekt egy 1970-es évekbeli, kétszintes ház korszerűsítését és bővítését jelentette, amely két domb között helyezkedik el Kaliforniában, egy meg nem nevezett helyen.

A San Franciscó-i, Anne Fougeron építész által 1985-ben alapított Fougeron Architecture az átalakítás megtervezésekor azt tűzte ki célul, hogy erősítse az otthon tájhoz való kapcsolódását, és csökkentse a patakra gyakorolt hatását. “Egy ember alkotta tárgy a természetben létezhet harmóniában vagy ellentétben” – mondta a stúdió. A cél az volt, hogy ezt a szerkezetet újra a környezetbe kapcsolják, miközben a lehető legjobban kihasználják a kivételes helyszínt az ügyfelek számára.

Kaliforniában már nem legális patakok felett átívelő házakat építeni, és a patakok felett már meglévő házakra szigorú szabályok vonatkoznak, ami jelentős kihívások elé állította az építészstúdiót. A projektet szigorú irányelvek irányították arra vonatkozóan, hogy a meglévő szerkezetet hogyan használhatják fel a tervezés alapjául.

Az építészek megtartották az alsó szint és a felső emelet alaprajzát, és hozzáadtak egy harmadik szintet, amely más tájolású. Az új harmadik emelet 90 fokkal elfordul, hogy jobban kapcsolódjon a helyszínhez. Ez az eltolás megtöri a szerkezet tömegét, némi könnyedséget és magasságot ad, miközben megkülönbözteti magát az alsó szintektől.

A patakig érő korábbi szerkezeti oszlopokat eltávolították, és egy új szerkezeti rendszert építettek be, hogy minimalizálják a patakot érő zavarokat, beleértve a meglévő emeletek alá helyezett acéltartók beillesztését. A külső falakon cinkburkolat található, nagy üvegfelületekkel együtt, amelyek megnyitják a kilátást.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A 232 négyzetméteres lakásban a nyilvános és a magánterületek elkülönülnek egymástól. Az alsó szinten egy vendégszoba és egy háztartási helyiség található, míg a középső szint a közös használatú területeket – a konyhát, az étkezőt és a nappalit – foglalja magába. A legfelső emeleten található a mesterlakosztály, a hálószoba és egy “rugalmas” szoba.

A belső terekben fekete-fehér színsémát alkalmaztak. A szobákban kőpadló, kortárs dekoráció, valamint szabadon álló oszlopok és gerendák találhatók. A szinteket belső és külső lépcsők kötik össze, és több üveggel burkolt terasz található a kerületben. A ház vékony, ferde tetővel rendelkezik, amelyet a felső szint fölé emelnek, és fotovoltaikus panelekkel van ellátva. A projekthez egy vendégház tervezése és építése is tartozott a főépület közelében. A kétszintes lakóház barnás cinkburkolatot, magas ablakfülkét és ferde tetőt kapott.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb