napi hírmorzsák

A Foster + Partners új szállodája a szaúdi homokdűnék közepette

A Foster + Partners Southern Dunes Hotel projektje Szaúd-Arábia sivatagjának homokdűnéi között épül majd a Red Sea Project turisztikai fejlesztési program részeként az ország nyugati partvidékén.

A SouthernDunes Hotel szálloda 40 villát tartalmaz majd, amelyeket aszimmetrikus fatetők fednek. A Szaúd-Arábia nyugati partvidékén fekvő Umluj városától mintegy 100 kilométerre, északkeletre épülő szállodakomplexumot sivatagi táj veszi körül. A projekt a Red Sea Project részét képezi, amely során a Vörös-tengeren mintegy 90 lakatlan szigetből álló csoportot fejlesztik turisztikai célállomássá.

A Southern Dunes villái elrendezésükből adódóan maximálisan kihasználják a környező dűnékre nyíló drámai látványt. A villák mellett a projekt fogadó épületeket, egy gyógyfürdőt, egy nagy medencét és számos éttermet foglal magában. A projekt részeként egy alkalmazotti szállás is épül a leendő, 700 alkalmazott számára.

Jelenleg nem sok részletet tettek közzé a szállodáról, a vizualizációk olyan villákat mutatnak, amelyek aszimmetrikus fából készült tetővel vannak ellátva, melyek szögletes formáival ellentétben a közösségi épületeket faoszlopokra támaszkodó ívelt esernyőszerű formák csoportjai védik.

A Foster + Partners a szállodát annak sivatagi fekvésének megfelelő anyagok felhasználásával tervezi megépíteni, hogy csökkentse a mesterséges hűtéstől való függőséget.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Korábban a sivatagban végzett munkánkból az egyik legfontosabb tapasztalat az, hogy elkerüljük az úgynevezett nagy hőtömegű anyagok, amelyek hamar felmelegszenek, mint a kő vagy beton használatát. Ezek az anyagok hőt sugároznak és megtartják a meleget. És mivel a sivatagban minden nap közvetlen napsütésnek vannak kitéve, soha nem képesek lehűlni.” – mondta Gerard Evenden, a Foster + Partners stúdió vezetője.

A stúdió a szálloda szerkezetét a lehető legkönnyebbre tercezi, és az építkezés felgyorsítása érdekében gyárban készülő, előregyártott elemeket szándékozik alkalmazni, ami a gyorsaság mellett az építkezés energiatakarékosságát is eredményezi.

Az átfogó turisztikai fejlesztési projekt első szakaszának részeként tervezett Southern Dunes szálloda a tervek szerint 2022-ben nyílik meg. Ez csak egyike a Foster + Partners számos projektjének, amelyet a “világ legambiciózusabb turisztikai fejlesztéseként” emlegetett projekt keretein belül vezetnek. Korábban írtunk a Ummahat AlShaykh Hotel 12 projektről, melyet szintén a brit építészcég kivitelez.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb