Modern és luxus házak

A Csillagok háborúja találkozik a Gyűrűk Urával: Futurisztikus ház Oroszországban

Ha a hobbitok hirtelen a futurisztikus kortárs formatervezés rajongóivá válnának, a Hobbiton valószínűleg úgy nézne ki, mint ez az oroszországi részben föld alatti otthon. A Niko Architects nevű cég által tervezett „House in the landscape” első ránézésre úgy néz ki, mintha az egy festői vidéki térségben helyezkedne el, de valójában egy városi telken épült, Moszkva Csehov kerületében.

Elsődlegesen monolit vasbetonból készült, a 300 négyzetméteres otthon, fantáziadús organikus kialakítással, amely tökéletesen beillene mind a Gyűrűk Ura, mind a Csillagok háborúja filmbe. A tájból úgy emelkedik ki, mint egy kerek tetőablakokkal és kéményekkel rendelkező domb, grandiózus üveghomlokzattal, amely a tükröződő medencére néz.

A Niko Architects arra törekedett, hogy egyensúlyt teremtsen az élő szervezet és az építészet között. Azt állítják, hogy a futurisztikus építészet „a természet természetes kiterjesztése”. A ház különféle funkcionális zónái távol vannak elhelyezve egymástól, hogy biztosítsák a magánélet védelmét, a nyugalmat és a csendet, ugyanakkor össze vannak kötve, hogy egyetlen egészet alkossanak, ideértve a kültéri területeket is.

Ahelyett, hogy ragaszkodtak volna egy ház kialakításának szokásos elképzeléseihez, úgy döntöttek, hogy megengedik, hogy a projekt összetétele szabadon alakuljon ki, annak harmóniáját követve. Az egyik legfontosabb szempont az ingatlan megtervezése során az volt, hogy belépve úgy érezzék magukat a lakók, mintha egy távoli, elszigetelt természeti helyen tartózkodnának, a modern kényelem feláldozása nélkül. A belső tér nagy részét egy mű domb alá építették be. A tetőablakok és a nagy üveghomlokzat megakadályozza, hogy az otthon sötét legyen, és megnyitja a kilátást a buja tájképű udvarra. Az otthonból kifelé nézve, szomszédok egyáltalán nem is léteznek. A képeken mégis láthatod a többi házat, amelyek közvetlen a kerítés vonalán helyezkednek el.

A belül minimalista stílusú otthonban a művészeti elemek sokasága mellett alig látható egy egyenes vonal. Az ívelt, fehér falak és a természetes anyagok, például a tíkfa erősítik a kapcsolatokat a kültérrel, és hozzáadnak az atmoszféra harmóniájához, amely „kedvezően befolyásolja a belső érzelmi állapotot”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

„Az épület építészeti kompozíciója kívülről befelé fejlődik ki. Az ideiglenes és állandó alkotóelemek egyértelműen nyomon követhetők: a környező világ kerete és változó lényege, az építészet biológiája, valamint az építészeti és a természetes formatervezés egysége. ”

Forrás: www.dornob.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb