Lakberendezés és stílus

A belső terek egyensúlya boldogabbá tehet minket

A lakberendezés sokkal többről szól, mint stílusról. A pszichológia jelentős szerepet játszik abban, hogy egy otthon milyen hatással van ránk. A szimmetria megváltoztathatja egy otthon hangulatát és így a bútorok megfelelő elhelyezése végül boldogabbá teheti Önt. 

Mindannyian tapasztaltuk már azt az érzést, hogy elálló lélegzettel rácsodálkozunk egy szobára milyen gyönyörű. Afelől nincs kétség, hogy mindenki hasonló hatást szeretne elérni saját otthonában is. De hogyan lehetünk benne biztosak, hogy végül a szobában minden a helyére kerül, amikor oly sok különböző részből tevődik össze? A szimmetria a kulcs. A Gestalt pszichológia szerint, az észlelésen keresztül beérkezett információt az agyunk leegyszerűsíti és egyszerűbb, felismerhető mintát alkot belőle. Így amikor belépünk egy lakásba, a szobát, konyhát, nappalit, fürdőszobát egészében észleljük, és csak később kezdjük el lebontani kisebb egyedi elemekre. Ezért a tervezésnél előnyben részesítik a szimmetrikus dolgokat, hiszen agyunk sokkal gyorsabban dolgozza fel az ismétlődő mintákat. Mivel könnyebben feldolgozzuk, ezért hajlamosak vagyunk gyakran esztétikusabbnak is gondolni.

reflective-symmetryAz egyensúly és a szimmetria boldogságot okoz. Legalábbis a római egyetem pszichológusai kapcsolatot fedeztek fel, a szimmetria és a pozitív reakciók között. Egy vizsgálatban azt fedezték fel, hogy gyorsabban társítanak pozitív értelmű szavakat szimmetrikus képekhez, mint negatívakat. Az első alkalommal, ahogy belépünk valahová és új belsőt látunk, agyunk automatikusan dolgoz fel két információt: Az esztétikát és a funkciót. A legjobb tervezési projektek mixelik ezeket, olyan módon, hogy az annyira finom, és integrált, hogy bajban vagyunk ha különbséget kel tenni a kettő között. De nem kell több éves képzés ahhoz, hogy biztonságosan megoldjuk ezt a feladatot, minden amire szükség van az egy kis szimmetria.

balanced-living-area Először is, el kell dönteni a szoba fókuszpontját. Ez legyen az egyetlen tárgy, amely azonnal felhívja a figyelmet, és ideális esetben biztosítani kell, hogy fontos nyomot hagyjon a tér funkcióját tekintve. Egy elegáns asztal világosan megjelöli a ebédlőt vagy ugyanolyan szép egy íróasztal ami meghatározza az otthoni irodát és a burjánzó ágy teljessé tesz minden hálószobát. Miután létrejön a helyiség fókuszpontja, ezt lehet használni, mint a szimmetrikus design középpontját. Építsen egy hangulatos kör alakú ülősarkot a kandalló köré a nappaliban vagy jelöljön ki a egy műalkotást amit két könyvespolc határol.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

balanced-kitchen-islandAz aszimmetrikus egyensúly mélységet ad és vizuális érdekességet a szobának. Gyakran hiteles és nyugodtabb, mint a hagyományosan rendezett terek, nagyszerű funkció, ha szeretné emelni lakása otthonos, barátságos hangulatát. A megvalósításához elsősorban ki kell választani a design elemeket, hogy bár különbözőek legyenek, mégis hasonló tömeggel és formával rendelkezzenek. Győződjön meg arról, hogy ezek egyenlő távolságra vannak a szoba középpontjától. Helyezze a tárgyakat, ahova gondolja, majd tegyen egy lépést visszafelé, hogy megtekinthesse a szoba egészét. Azonnal értelmet kap az áramlás a térben és az aszimmetrikus elem csak úgy beragyogja a szobát.

asymmetrical-dining-tableHa megvan a lehetőség arra, hogy a család boldogabb és nyugodtabb legyen, néhány design elem elmozgatásával, miért ne próbálná ki? Nézze meg, hogy észreveszi-e a különbséget.

symmetrical-bathroom2forrás:freshome.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close