„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

2022 Color Award döntősei egy ‘hangulatos és elgondolkodtató’ árnyalatok trendje felé mutat

A közelmúltban jelentették be a Dulux Color Awards 2022-es döntőseit, amelyek bepillantást engednek az Ausztrália és Óceánia idei trendi színpalettájába.

Egy lágy art deco lakótér az ausztrál és új-zélandi 2022-es Dulux Color Awards listáján

“Izgatottak voltunk, hogy a színek ilyen izgalmas és fantáziadús használatát láthattuk az idei pályázatokban” – mondja Andrea Lucena-Orr, a Dulux Color kommunikációs menedzsere. “Az építészek és tervezők valóban feszegették a határokat a színalkalmazás terén, hogy inspiráló, magával ragadó – és gyakran meglepő – belső és külső tereket hozzanak létre.”

A Dulux honlapja szerint az éves verseny “Ausztrália és Új-Zéland elsőszámú bemutatója az inspiráló színalkalmazásnak a belső és külső lakó-, köz- és kereskedelmi terekben”.

Az ausztrál festékgyártó cég minden évben kiválaszt egy designszakemberekből álló zsűrit, akik elbírálják az építészek, tervezők és diákok által benyújtott pályázatokat, hogy “[elismerjék] a színek kreatív és innovatív használatát” a Dulux árnyalatokkal. A verseny hat kategóriát ölel fel: belső lakóterek, külső lakóterek, külső kereskedelmi és többlakásos lakóterek, nyilvános és vendéglátóipari kereskedelmi belső terek, munkahelyi és kiskereskedelmi kereskedelmi belső terek, valamint diákok.

Minimalista lakótér a 2022-es Dulux Color Awards listáján

A vállalat vezetői idén a hangulatosabb lakásszínek felé való hajlamot figyeltek meg. “A kék és a zöld mélyebb árnyalatai népszerűek voltak a lakóterek belső tereinek körében, amelyek különböző hangulatú területeket mutatnak be, és megkülönböztetik a funkcionális használatot egy térben – a mély és sötét színtől a világos és élénkig -, a szekrényeken, díszléceken és falakon alkalmazva békés, pihentető belső teret teremtenek” – mondta Lucena-Orr.

Egy Suzanne Hunt által tervezett belső tér

Ez különösen nyilvánvaló volt a Suzanne Hunt építész által tervezett “The Pad” projektben (fenti kép), egy olyan bejáratnál, ahol az összes falat palaszürke színbe burkolták, mint egy sor beltéri-kültéri zen-kert hátterét. A természetes fény átszűrődik a pálmaleveleken és páfrányokon, ami még inkább kiegyensúlyozza a sötét szürkék komolyságát.

Zsálya konyhabútor és a zöld márvány munkalapok
Tengerészkék lépcsőház

A többi sötéten elgondolkodtató lakóépület között szerepelt a “Malvern House”, a faltól falig tartó zsályás konyhabútorral és zöld márvány munkalapokkal és hátlapokkal. A “The Grid House” a lépcsőházát tengerészkékkel emeli ki, amely tökéletesen illeszkedik a szőnyeggel borított lépcsőfokokhoz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Két különböző színű szoba a Nelson Road House-ben

A “Nelson Road House” például, amelyet az év egyik legstílusosabb színes ausztrál otthonának neveztek el, nyugodt pasztellrózsaszínt használ az egyik hálószobában, míg a nappaliban sötét égszínkékre vált, így az egész teremben teljes a hangulat. A melbourne-i Bloom Interior Design tervezői elmondták, hogy “minden szobát saját térként kezeltek”, ami megadta nekik a szabadságot, hogy “különböző színekkel játszhassanak, így minden térnek saját személyiséget adva”.

A Studio Quarters által tervezett otthon nappalija
A Fiona Lynch által tervezett semleges tónusú otthon

A 2022-es listára semleges témájú lakóházak is felkerültek. A Studio Quarters által tervezett “Bondi Terrace” a visszafogott fehér és bézs színek áramlását mutatja, és minden helyiségben csak némi kontrasztot tartalmaz. A festés lágysága hagyja, hogy az eredeti, korabeli részletek, mint a márvány kandalló és a koronázó díszlécek kerüljenek a középpontba. A tervezők elmagyarázzák, hogy a különböző helyiségekben ugyanannak a színnek a teljes, fél és negyed erősségét használták, hogy “általános nyugalmat teremtsenek, amely áthatja az egész házat”. A Fiona Lynch Interior Design cég által benyújtott “Sorrento House” projektje szintén a krémszínű színpalettából merített ihletet a nyugtató, pihentető hatás érdekében.

A Pac Studio projekjte

Néhány döntős merész és világos megoldással érdemelte ki a helyét. A Pac Studio tervezői például napsárga színnel dobták fel a “Heron House” konyháját, és a környező falak azúrkék színűre festésével adtak neki extra csattanót.

A Dulux honlapja szerint a cég kínálatának minden színét figyelembe vették, még a feketét és a fehéret is. A végső választásoknál a színhasználat és a tervezők indoklása alapján döntöttek a választás mellett. A győzteseket néhány hónap múlva hirdetik ki.

Forrás: www.dornob.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb