„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

2021 legnépszerűbb dizájnjai a Squid Game-től Virgil Abloh alkotásaiig

2021 valószínűleg az életünket felforgató COVID-19 hullámok és változatok hullámvasútjáról marad emlékezetes, de még így is sikerült néhány hihetetlen művészeti alkotást, dizájnt és építészeti projektet produkálni az út során. Ez a 10 projekt kiemelkedik találékonyságával, kreativitásával és innovatív szellemiségével, és olyan lendületet mutat, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy egy valóban fényesebb jövőbe juttassanak minket.

Virgil Abloh építészeti víziója a Louis Vuitton számára

A néhai tervező Virgil Abloh 2021-ben bekövetkezett korai halála előtt rengeteg kreativitással ajándékozott meg minket, többek között egy szórakoztató, építészetből és férfi ruházatból álló kollekcióval a Louis Vuitton számára. A 2021-es őszi-téli kollekció James Baldwin 1953-as “Idegen a faluban” című esszéjéből merítve ihletet, olyan felismerhető építményekről mintázott viselhető épületeket mutat be, mint Mies Van Der Rohe 1929-es barcelonai pavilonja.

Selgascano kísérleti szabadtéri irodája Los Angelesben

Az irodai környezetnek nem kell feltétlenül unalmasnak lennie. Selgascano Second Home Hollywoodja citromsárga irodai ‘kapszulákat’ és közösségi tereket épít egy buja tájba egy olyan co-working környezetet kialakítva, amely elősegíti a kapcsolatot, a koncentrációt és a jó mentális egészséget. Ez az a fajta munkakörnyezet, ahová talán nem is bánnád, ha visszatérhetnél, amikor a járványveszély elmúlt.

GROW, fényshow növényeknek

A Studio Roosegaard ugyanazt a LED-technológiát, amely az üvegházakban élő növényeknek kedvez, a nyílt terepre vetíti a GROW projektben, mely azt vizsgálja, hogy a mesterséges fény hogyan válhat a növények és az emberek javára. A projekt, amely részben művészeti installáció, részben mezőgazdasági innováció, látványos fényjátékok színhelyévé alakítja a mezőgazdasági területeket, miközben a növények növekedését is elősegíti.

A Chapel of Sound koncertterem az OPEN Architecture tervei alapján

A feltűnően szoborszerű megjelenésű The Chapel of Sound az OPEN Architecture által tervezett szabadtéri koncertterem, amely a Kínai Nagy Fal közelében, Peking mellett található. Elég organikus formájú ahhoz, hogy szinte természetes növedéknek tűnjön, de betoncsíkjai ideális akusztikai teret biztosítanak az előadásokhoz, és még egy tetőtéri kilátóterasszal is rendelkezik.

A Squid Game szimbolikus építészete

A kissé lehangoló történetet félretéve, a Netflix Squid Game a lenyűgöző díszleteivel is kitűnt, amelyek mindegyike a gyermeki ártatlanság és a felnőttkor kemény valósága közötti kontrasztot szimbolizálja a modern világban. Túlzó és túlméretezett játszóterek, hátborzongató harci arénák, hagyományos koreai falvak makettjei és stadion lelátóként egymásra rakott ágyak állnak össze, hogy az élet-halál verseny rémálomszerű látványát nyújtsák.

Cabana, egy aprócska ház, amelyet akár ketten is felépíthetnek

Az apró házak arról híresek, hogy egy teljes értékű otthon helyett a legtöbb ember számára túl szűkös, használati tárgyaknak tűnnek, de a Cabana mindkét fronton középutat kínál. Ami figyelemre méltó ebben a 33 négyzetméteres off-grid lakhelyben, az az, hogy nem csak két teljes emeletes, vonzó modern dizájnnal, hanem olyan modulokból áll, amelyek elég könnyűek ahhoz, hogy csak két ember szállítsa és összerakja őket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Wutopia Lab meditatív városi könyvesboltja

A Wutopia Lab ügyesen mutatja be, hogyan lehet a városi helyszíneket zen-érzetűvé tenni a Duoyun könyvesboltjával, amely egy felhő témájú kereskedelmi tér, amely a látogatókat a nyugalom és a felfedezés utazására viszi. A kínai Taizhou Huangyang kerületében található, majdnem teljesen fehér könyvesbolt egy sor összekapcsolt szabadtéri tetőteret kínál olvasásra és beszélgetésre a belső terek között, amelyek a könyveket a lehető legjobban mutatják be.

Bethan Laura Wood fantáziadús bútorai

Szobrászat, önkifejezés, a szexista tervezési normák megdorgálása: Bethan Laura Wood díszes és fantáziadús bútorai merész megközelítést és egyedülállóan ragyogó látásmódot tükröznek. Az angol tervező a milánói Nilafur Galériában rendezett “Ornate” című egyéni kiállításra új és régi munkákból állított össze egy gyűjteményt, amely gyönyörű és különös tárgyak büféje volt, amelyek egyben funkcionális darabok is az otthon számára.

NCaved: Egy görög hegyoldalba épített ház

Persze, a Mold Architects görögországi NCaved háza kicsit úgy néz ki, mint egy film gonoszának rejtekhelye. De több szempontból is okos: passzívan hűti és fűti a föld, beleolvad a dombos környezetébe, hogy kisebb legyen a vizuális és környezeti hatása, és úgy tervezték, hogy tökéletesen keretezze a vízre nyíló kilátást.

K-Thengono alkalmazkodó tervezése egy lehetetlenül szűk lakáshoz

A robotikus és elektronikus elemekre támaszkodó, rendkívül apró lakások tervei minden bizonnyal lenyűgözőek, de elérhetetlenek az átlagember számára, aki valóban kis helyen él. A K-Thengono tervezőcég praktikusabb megközelítést választott ennek a jakartai, rendkívül szűk lakás a kialakításához, fiókokat, szekrényeket és lehajtható asztalokat használva. Remek példa arra, hogy mi minden lehetséges, ha kreatívan gondolkodunk.

Forrás: www.dornob.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb