„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosságZöld hírek

2020-tól már csak a passzív házak kaphatnak építési engedélyt az unióban

Az Európai Unió kitartóan dolgozik az épületek energiahatékonyságára vonatkozó előírások  kőkemény szigorításán.

Az igazi újdonság, hogy 2020-tól kizárólag olyan családi házakat lehet majd építeni, mely megfelel a passzív ház követelményeinek.

A passzívházak minimális káros anyagot juttatnak a természetbe. Az ilyen építmények évente négyzetméterenként 15 kWh energiával üzemeltethetőek, ha ezt gázfogyasztásra vetítjük, akkor azt jelenti, hogy évente négyzetméterenként másfél köbméter földgázra van szükség.

Magyarországon a meglévő lakóépületek fajlagos energiaszükséglete meghaladja a 200 kW-ot, és az új házak többsége is még 160 kWh körül fogyaszt évente négyzetméterenként.

Számoljunk csak: Egy passzív ház négyzetméterenként 15Kwh energiát emészt fel fűtésre, ezzel szemben egy átlagos családi ház 160 Kwh körül energiát fogyaszt el éves szinten. Ez azt jelenti, hogy a különbség mintegy tízszeres!!!


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az aki már most kiemelten energiatakarékos családi házat építtet, az már biztosítja magának, hogy háza sokkal értékesebb lesz az idő előrehaladtával azokkal a családi házakkal szemben, melyek nem teljesítik a megadott paramétereket.

Jöhet a kérdés, hogy mennyivel kerül többe egy kiemelten energiatakarékos készház, mintegy közepesen szigetelt hagyományos építésű családi ház? A kérdés jó és a válasz sem bonyolult. Egy modern energiatakarékos készház pluszköltsége 10% körülire tehető. Ha az épület minden tekintetben megfelel a passzív ház követelményeinek, akkor 20% felárral számolhatunk.

A passzív ház definíciója: A passzívházat azért nevezzük passzív háznak, mert szinte egyáltalán nincs szükség aktív fűtésre. A passzívháznál a hőveszteségeket minimalizáljuk és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó – hőnyereséget maximalizáljuk.

Hogyan működik? Zárjuk le jól a házat a külső hatások ellen, jó épületszerkezetekkel, kitűnő nyílászárókkal. Amennyire lehet, használjuk ki a szoláris energiát, és alakítsunk ki olyan szellőző rendszert, amelynél hőcserélőn keresztül adódik át az elvezetett használt levegő hőmennyisége a bevezetett friss levegőnek. A passzívházban a kellemes hőérzet aktív fűtési és hűtési rendszer nélkül biztosítható.



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb