Home / Hírek / Fogynak a kivitelező cégek a piacról

Fogynak a kivitelező cégek a piacról

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Az elmúlt években rengeteget zuhant hazai eladott lakások száma, ezt a zuhanást legjobban az építőipari kivitelező cégek érezték meg.

Rengeteg cég szűnt meg az elmúlt 2-3 évben. Kitartottak az utolsó lehelletig, de nem változott semmi. Nem lett szocpol, illetve lett pár hónapja, de senki nem tudja igénybe venni a feltételek miatt.

Gyakorlatilag a plázaépítések megálltak, nincs társasház építés sem, sőt a lakóparki beruházásoknak is befellegzett.

Az építőiparban 30 százalékkal nőtt a felszámolási eljárások száma az idén áprilisban, a végelszámolásoké pedig 16 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Áprilisban 372 építőipari vállalkozással szemben indult felszámolási, 514-gyel szemben pedig végelszámolási eljárás, míg a cégalapítások száma 224 volt.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeinkReferencia videóinkÍgy épül fel egy energiatakarékos családiházÁRAJÁNLATKÉRÉSTÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalomKészházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉSCSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) alelnöke szerint az ágazatban nem várható javulás, mert a szerződésállomány újabb és újabb mélypontokat ér el. A szakértő a közleményben a KSH adataira hivatkozik, amelyek szerint az építőipari vállalkozások március végi szerződésállományának volumene 16,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az építőipari termelés az első negyedévben 11 százalékkal esett vissza, ami messze alulmúlja a cégek és az ÉVOSZ év eleji várakozásait. A szakma 5-7 százalékos csökkenésre számított.

A könnyűszerkezetes piac résztvevői közül is sokan abbahagyják a tevékenységüket. Például az Osztrák piac egyik legerősebb cége, a Bien Zenker, is kivonult az elmúlt hetekben Magyarországról.

Annyira kevés a megrendelésállomány, hogy nem tartható fenn egy cég apparátusa. Sajnos lehet, hogy azt fogja ez a helyzet előidézni, hogy majd mindenki a “Józsi Bácsival”fogja a házát építtetni és megjavíttatni, melyet ugye jogilag nem lehet. 

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

12578571_0f729f07339a5c0413e8601f64457572_wm

18 emeletes, 55 méter magas faházat építettek 66 nap alatt

18 emeletes könnyűszerkezetes faházat eddig még nem látott a világ, most viszont Vancouverben úgy döntöttek, hogy az egyetemi ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.