Home / Hírek / Ausztria a 3. legnagyobb naplopó a világon

Ausztria a 3. legnagyobb naplopó a világon

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Tudta Ön, hogy az Osztrákok naplopók?

Ezt most igen jó értelemben kell érteni. Bárcsak a magyarok fele annyira lennének napenergia- hasznosítók, mint a sógorok. 

Pár hete avatták fel az ötmilliomodik négyzetméter napkollektort Sieghartskirchenben, Alsó- Ausztriában. Ez a rendszer 1.087 négyzetméteres volt és ezzel a világ 3. helyére került Ausztria napenergia hasznosításban. Ez az utolsó beruházás, amely 1.087 m2=62.500 liter fűtőolaj éves megtakarítást jelent.

Már most is a világ vezetői közé tartoznak, de 2020-ig megduplázzák, azaz 10 millió négyzetméterre tervezik a beépített napkollektorok felületét, mondta a környezetvédelmi miniszter, Nikolaus Berlakovich. Napkollektoros energiaellátás megvalósítására 9 millió Eurót állított készenlétbe Ausztria környezetvédelmi minisztériuma 2012-ben.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeinkReferencia videóinkÍgy épül fel egy energiatakarékos családiházÁRAJÁNLATKÉRÉSTÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalomKészházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉSCSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

A világon az első két helyet Izrael és Ciprus könyvelheti el a napenergia hasznosítás egy főre jutó mértékét tekintve. 

Ausztriában az eddig felszerelt 5 millió négyzetméter kollektorfelület 500.000 tonna CO2-t és 150 millió eurót takarít meg energiaköltségben évente. Gazdaságilag nézve a szolártermikus szektornak ez a teljesítmény 420 millió forgalmat jelent évente, 79 %-ot az exportkvótában és 4.000 állandó munkahelyet.

 Jelenleg 1.920 gigawattóra hőt termelnek az osztrákok évente.

Az első ötmillió négyzetméter napkollektorhoz 30 év kellett az osztrákoknak, de vállalják, hogy a következő 5 millió négyzetmétert már 8 év alatt felszerelik.

Az EU-ban az energiaszükséglet 49 %-át teszi ki a fűtés és a hűtési energia igény. 

Abban az esetben, ha hazánkban hasonló mennyiségű napkollektor lenne, mint Ausztriában, akkor minden egyes lakásra 1,5 m2 napkollektor jutna, ami a használati melegvíz igényünk felét kiszolgálná. Tehát Ausztriában a használati melegvíz igénynél sokkal nagyobb mennyiségben állítanak elő melegvizet, mely a fűtési rendszereket szolgálja.

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Minimál, modern ház

Családi ház építés 2016-ban. Hasznos tudnivalók.

Aki családi ház építésére vállalkozik 2016-ban, annak összetetten kell gondolkodnia és döntéseket hoznia annak érdekében, ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.