Home / Hírek / A Fehér Ház tetejére újabb napelemek kerülnek

A Fehér Ház tetejére újabb napelemek kerülnek

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Obama elnöki hivatala 2010 októberében a megújuló energiafelhasználás iránti elkötelezettségének jeleként megígérte, hogy napelemeket helyeznek el a Fehér Házon. Obama egyébként már vidéki kampányában is szót ejtett a tetőn elhelyezett napelemek helyreállításáról.

whitehousesolar

Egy magát megnevezni nem kívánó fehér házi hivatalnok szerint egy felújítás keretében az egész épületnek javítják az energiahatékonyságát. Az akkori energiaügyi miniszter, Steven Chu és a Fehér Ház környezetminőségi tanácsának elnöke, Nancy Shuttley jelentette be, hogy közbeszerzési pályázatot hirdetnek meg, amelynek keretében 20-50 napelempanelt szeretnének venni. A hivatal nem közölte se a gyártót, se pedig a projekt árát, de annyit elárultak, hogy amerikai gyártmányú napelemekről van szó és azt is demonstrálja, hogy történelmi épületekbe is beépíthetők a napenergiát felhasználó eszközök. A beruházás nyolc év alatt térül meg. A projekt keretében hatékonyabbá teszik az épületgépészeti eszközöket és változtatható fordulatszámú ventilátorokat is felszerelnek.

White-House-Solar-Panels-2

Nem ez az első eset, hogy napelemeket szereltek fel a Fehér Házra. Jimmy Carter 32 vízmelegítő panelt szereltetett fel elnöksége idején, a 70-es évek végén, azonban ezt 1986-ban Ronald Reagan leszereltette. Aztán 2003-ban George W. Bush napkollektoros eszközt és két napelemes vízmelegítőt helyeztetett el a fő karbantartó épület tetején.

white house solar panels

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeinkReferencia videóinkÍgy épül fel egy energiatakarékos családiházÁRAJÁNLATKÉRÉSTÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalomKészházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉSCSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Az első fehér házi napelemekről egy svájci dokumentumfilm is készült A Road Not Taken címmel. Carter még csak találgatta, hogy lehet-e jövője a napelemes rendszereknek, de a 70-es évek végéhez képest 97 százalékkal csökkent a napelemek ára és manapság 120 ezer ember dolgozik az Egyesült Államokban a napenergia-szektorban. Jelenleg 1,3 millió amerikai háztartásnak ad energiát.

U.S. President Barack Obama speaks during a visit to DeSoto Next Generation Solar Energy Center in Arcadia

Az Obama-kormány több intézkedést is hozott, amellyel megpróbálják az energiafelhasználás hatékonyságát és a megújuló energia felhasználását növelni. A szövetségi szervek által használt hibrid személygépkocsik és teherautók száma megduplázódott, valamint 7 százalékkal nőtt a megújuló energiák kormányzati hasznosítása, és így 15 százalékkal csökkent az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is. A kormányzat két milliárd dollárt szánt a szövetségi épületek energia- hatékony feljavítására.

solar_power_88009355

Ezek az intézkedések hét millió gallon üzemanyagot takarítanak meg, amely egyenértékű 1,5 millió autó végleges kivonásával a forgalomból. Obama új célkitűzése, hogy 2020-ig a szövetségi kormányzat energiafelhasználásának 20 százaléka legyen megújuló energiaforrásból, amely magában foglalja a hadsereg, a haditengerészet és légierő egy 3 gigawattos megújuló energiaforrást biztosító rendszerét is.

Forrás: washingtonpost

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

12578571_0f729f07339a5c0413e8601f64457572_wm

18 emeletes, 55 méter magas faházat építettek 66 nap alatt

18 emeletes könnyűszerkezetes faházat eddig még nem látott a világ, most viszont Vancouverben úgy döntöttek, hogy az egyetemi ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.